Stationen Uppsala | Tre europeiska klassiker - mitt i Uppsala

DAGENS LUNCH v.27 - 30

måndag, juni 18, 2018

 

Lunch v. 27 
Lördag: Wallenbergare, brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré (L)(G)

 

Lunch v.28
 

Veckans Fisk: Parmesangratinerad sej, ratatouille, gremolata och krossad rostad potatis (L)

Veckans veg: Brödstekt zucchini, grönärtshommus, kronärtskockssallad med yoghurtdressing och krossad potatis (L)(G)

Måndag: Kalvfärsbiff, potatissallad med dijon, dragon och primörer, friterad lök och parmesan  (L)(G)

Tisdag: Grillad karré, bbq-majonnäs, friterad broccoli, picklad morot och rostad färskpotatis

Onsdag: Stekt kyckling, vitabönor i gräslöksbeurre blanc spetskål, mandel och rostad färsk potatis (L)

Torsdag: Lammfärslimpa smaksatt med citron och dill serveras med färskpotatis, ”sommarsmör”, lammsky och primörer (L)

Fredag: Grillad kotlett ”BBQ”, pepparmajonnäs, klyftpotatis, broccoli och rostad majs

Lördag: Wallenbergare, brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré (L)(G)

Lunch v.29

 

Veckans Fisk: Kungsflundra ”Grenoble” citronbrynt smör, kapris, rödbetor, dill och potatispuré (L)

Veckans veg: Zucchinibiffar med fårost, färskpotatis, gurkyoghurt och ruccola (L)(G)

Måndag: Kalvfärsjärpar smaksatta med dill och citron serveras med dragonsmör, steksky, ångade grönsaker och krossad potatis (L)

Tisdag: Lammstek ”provencale” cocobönor i rostad vitlöksveloute, marinerade tomater, persilja och rostad potatis (L)

Onsdag: Brödstekt kyckling, dijon-dragonaioli, sydfranska grönsaker och vitlöksbakade färskpotatis (L)(G)

Torsdag: Svartpepparstekt rostbiff, potatissallad, grön sparris och ”café de paris” majonnäs

Fredag: Minutkotlett med chilibearnaise, syrade tomater, gröna bönor och potatispuré med bacon (L)

Lördag: Wallenbergare, brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré (L)(G)

 

Lunch v.30
 

Veckans Fisk: Laxbiff, bouillabaissesås, fänkålsaioli, räkor, ångade grönsaker och färskpotatis

Veckans vegetariska: Rotselleri picata, tomatsås, saffransmajonnäs, grillade grönsaker och matvete (L)(G)

Måndag Oxfärslimpa med dijon och franska örter, chevrécrème, rostad färskpotatissallad

Tisdag: Vittvinsbrässerad kalvbringa, tomatsallad, rouille och krossad potatis (L)

Onsdag: Helstekt kotlett, dragoncréme, råstekta gröna grönsaker, rödvinssky och rostad potatis (L)

Torsdag: Kycklingschnitzel, ädelostsås, äpple, valnötter och ångade sommarprimörer (G) (L)

Fredag: Grillad fläskkarré, choronsås, gurksallad och rostad färskpotatis med parmesan (L)

Lördag: Wallenbergare, brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré (L)(G)

 

Svenssons Krogar