Stationen Uppsala | Tre europeiska klassiker - mitt i Uppsala

Tips i Paris

söndag, februari 24, 2019

 

VECKA 28- 29

FÖRRÄTT
Hummersallad

avokado, tomat, basilika, löjromsdressing och vitlökskrutonger
175 SEK

HUVUDRÄTT

Côte de Boeuf
entrecôte på ben, råstekt sparris, parmesanstuvad spenat, tryffelsmör, rödvinssås och friterad färskpotatis

serveras till två personer
349 SEK /person

 

VECKA 30- 31

FÖRRÄTT
Buffelmozzarella

fläderpicklade tomater, rädisor, kallpressad rapsolja och kavringsmulor
125 SEK

HUVUDRÄTT

Rödtunga Meunière
mjölstekt rödtunga, kantareller, krondillsgurka, ”sauce hollandaise” och friterad Hasselbackspotatis
279SEK 

 

VECKA 32- 33

FÖRRÄTT
Hjorttartar

pocherat ägg, tryffelmajonnäs, stekta kantareller och friterade rotfrukter
135 SEK

HUVUDRÄTT

Plaque Grill
oxfiléspett, hjort, fläsksida, liten caesarsallad, vitlökssmör, ”sauce béarnaise”, rödvinssky honungs- och citronrostade rotfrukter och friterad Hasselbackspotatis

serveras till minst två personer
299 SEK /person

 

VECKA 33- 34

FÖRRÄTT
Primörbetor

vispad fårost, honung, valnötter och hallon
110 SEK

HUVUDRÄTT

Sotad tonfisk
aioli verde, citronkokt kronärtskocka, tomatvinaigrette, torkade oliver och fänkålsgratäng
299 SEK

Svenssons Krogar